27/7

 
Är supertrött efter en Softballmatch i supervarmt väder. Up-with-Hansen-teamet kom precis hem efter lunch och softball tillsammans med Jeffs arbetskamrater.
Vi har en vecka med modules, community impact, baseball och en tur till Boulder, en mysig stad med flera klättermöjligheter :)
 
Vårat CI jobb bestod i stort sett av att bära ut stockar ur en skog. Jag var ju givetvis för svag för att hålla på med den sysslan någon längre tid så när åskvädret kom var det rätt skönt att sitta i bussen och käka lunch i nån timme.
När det hade blåst över tog jag mig an att rensa ogräs istället.
Det har ju säkert nån sorts viktig roll, men att rensa ogräs vid en skog? Det växer ju vilt! Överallt!

Och i trettiograders värme i jeans och långärmad tröja, 5000 fot över havet blev det tur till vattentanken var tionde minut! Men det var kul trots att det tärde, och det är väl lika bra att vänja sig, nästa land blir ju Mexico, och sen Cuba.

I tisdags gick vi igenom alla Modules. Modules är när man provar de olika områdena inom showen. Först hade jag admission, där vi gick igenom varför alla hade sökt till UWP. Sedan hade jag costume/photo där vi gick igenom våra scenkläder och tog bilderna som ska visas innan showen. Efter det var det speaking där vi upp läste olika texter som förkommer i showen. Under Technical module provade vi att sköta strålkastare, ljud och bakgrundseffekter.
Dance module och Vocal module var de två sista, och jag kan lugnt säga att jag inte kommer sjunga nåt solo eller utföra nån av de mer avancerade danserna. 
 
Igår åkte vi till Boulder och kikade i butiker. Bergen där kallas Flatirons och är populära klättringsberg! De har även en stor klätterhall och jag börjar fundera på att fråga runt om det finns nån i casten som vill hänga med dit. Om det nu finns tid till det.
På kvällen gick vi på en baseballmatch mellan Colorado Rockies och Pittsburgh Pirates. Nästan hela Cast B var där och det blev en fin kväll trots lite regn. 

Idag blev det som sagt Softball och där var jag inte heller nån stjärna, tycker att det är konstigt att Amerikanarna inte har upptäckt platta slagträn ännu. Och att springa åt vänster istället för höger? Underligt...

Jag föredrar gammal hederlig brännboll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Intro, mat och mingel

Idag var det introducering av en del av showen. Personalen och några av second semester studenterna uppträdde med ett par av låtarna. Efteråt var det buffé och mingel. Just minglandet gick väl sådär. Jag såg en kille jag kände igen. Alltså jag var helt tvärsäker på att han var med när jag träffade UWP hos Ung cancer förra året. Så istället för att göra som jag brukar och avvakta till personen går fram till mig så försökte jag träna upp mina social skills och klev fram med ett självsäkert (tror jag) leende och hälsade, frågade om han kände igen mig sen förra året. Det verkade inte ringa någon klocka så jag visade mina Fuck Cancer armband och fortfarande i ser han ut som ett frågetecken. Det var naturligtvis inte särskilt konstigt att han inte kände igen mig. För vi har aldrig träffats. Eller alltså, nu har vi ju det... Imorgon blir vi hämtade klockan 7. Dags för sortering!

...

 
 
 
 

Hänger med hönor

Sitter utanför huset hos min värdfamilj. De har baksiden full med hönor som smyger omkring och småpratar.
Familjen som vi har hamnat hos verkar jättebra, och ganska rutinerade när det kommer till Up with people. 
Idag är vi lediga så vi är bara hemma med familjen och tanken är att vi ska grilla  tillsammans med de andra värdfamiljerna i närheten men från och med imorgon börjar vi träna, och göra audititons.
 
Hoppas ledarna är snällare än Idoljuryn...

Takk Island!

 
Jag sitter i foajen med Emily från Hong Kong, Vi checkade ut vid 10 men vi spenderar nog hela förmiddagen här på hostelet ändå. Stämningen och inredningen på det här stället är fantastisk!  Även lokalbefolkningen kommer hit på kvällarna för att äta eller ta en öl. 
Första kvällen hängde jag med fyra kanadensare (jag aldrig mött så här många kanadensare på  ett och samma ställle innan, det kryllar av dem!) och vi gick ut och testade några olika barer. Det märks inte hur tiden bara försvinner, det är alltid ljust ute, 
I onsdags hyrde vi en Hummer och körde till Blue Lagoon, en pool fylld med vatten från varma källor. Den bästa, och dyraste, poolen jag nånsin badat i. Så himla turistig men så himla skönt. 
 
Jag var på valsafari igår. Hade på mig världens snyggaste overall men höll ändå på att frysa ihjäl i vinden och regnet. Tyvärr såg vi bara två vikvalar. Tydligen såg alla andra även ett par vitnosade delfiner men jag kunde fan inte upptäcka dom!
Efter turen köpte jag en hummerbaguette och åkte på The golden circle-route.Vi åkte först till kontinentalsprickan, stod på kanten av nordamerika och åkte sedan över till europaplattan. Allt är så jäkla vackert! Bergväggarna, alla vulkanformade kullar och berg, forsar och vattenfall, flockar med får och hästar.Visst är det kallt, men inte värre än en svensk vår eller höst. I turen ingick även ett besök vid vattenfallet Gullfoss och en vandring i geyserområdet. 
Så mäktigt att stå framför en aktiv geyser som helst plötsligt bara exploderar som en vattenkanon. De som stod i motvind blev genomblöta.
Och jag vill inte åka härifrån! Det finns så mycket mer att se och göra på den här ön och jag hoppas att jag kommer ha möjlighet att  komma tillbaka. Snart.
 
Så ikväll börjar min resa med Up with people.
Bara några timmar kvar...
 
 
 
Fantastiska Blue Lagoon
 
 
 
 
Kex hostel och Canadians
 
 
 
 
 
Rätt snygg.




Varmdusch
 
 
 
Gullfoss
 
 
 
 
Trevligt sällskap
 
 
 
Plattor på drift
 
Livin on the edge.. 

RSS 2.0